Gaidot pasaules čempionātu hokejā, Dinamo Rīga piedāvā jaunu rubriku "Dinamo Virtuve". 

Pirms katras Latvijas izlases spēles “Dinamo virtuvē” viesosies kāda, ar hokeja "virtuvi" saistīta personība. Kopā tiks gatavotas dažādas uzkodas, runāts par hokeju un gaidāmajām pasaules čempionāta spēlēm.


Vācijas recepte - 01.06.2021.
Krēma deserts ar ogu mērci.


Nepieciešams:
Desertam:
0.150 kg piens
2olas
4ēd.k miltu
4ēd.k.cukura
Putukrējumam:
0.160 kg saldais krējums
0.020 kg cukurs
Ogu mērcei:
0.150  kg ogu maisījums
0.180 kg dzērvenes rīvētas

Pagatavošana:
Pienu ielej katliņā un  uzsilda. Olas kopā ar cukuru un miltiem saputo un, maisot, pievieno pienam, līdz veidojas viendabīga ,  pabieza masa, ko liek dzesēties. Tikmēr pagatavo  ogu mērci, samaisa katliņā visas pigas un  uzsilda, ļauj nedaudz atdzist. Saldo krējumu ielej bļodā un saputo stingrās putās. Kārto glāzēs desertu,  pārlej ar ogu mērci un uzliek putukrējuma cepurīti. Lai saldi!


Somijas recepte - 30.05.2021.
Rupjmaizē iecepts lasis ar sieru un paipalu olu, pasniegts ar apelsīnu un lāceņu mērci.

Nepieciešams:
Rupjmaize 6 šķēles
Lasis 0.100kg
Siera šķēles 3gab.
Paipalu olas 3gab.
Apelsīns 1gab
Lāceņu ievārījums 0.050kg
Sviests pavisam nedaudz
Šķipsniņa jūras sāls

Pagatavošana:
Rupjmaizē izgriež apli un izgrizeztajā aplī vēl vienu apli, kur pildīt lasi ar sieru.  Pannā uzkarsē nedaudz  sviesta, liek pannā rupjmaizi, kuras vidū ir sarullēts siers ar lasi, apcep no abām pusēm,  un beigās vidū  iesit olu. Tad kārto uz servējamā šķīvja. Apelsīnu izspiež bļodiņā,  pievieno sulai ievārījumu un šķipsniņu jūras sāls, un uzsilda.  Masu atdzesē, pārlej Rupjmaizei, un uzkoda gatava baudīšanai.


Norvēģijas recepte - 28.05.2021.
Bumbiņas ar ogu mērci.


Nepieciešams:
0.260kg rīvēts cietais siers
0.200kg vārīts iebiezinātais piens
Ogu mērcei:
0.200 gk ogu maisījums
0.100 kg rīvētas dzērvenes

Pagatavošana:
Rīvēto sieru un iebiezināto pienu sajauc viendabīgā masā. Veido bumbiņas, liek ledusskapī uz 30 minūtēm. Visu samīca viendabīgā masā veido bumbiņas ieliek ledusskapī uz 30min. Pagatavo mērci – visas ogas liek katliņā, uzvāra, un mazliet atdzesē. Bumbiņas pasniedz ar ogu mērci.


ASV recepte - 27.05.2021.
Burgeri.

Nepieciešams:
Cūkgaļa 0.350kg
Tomāts 1gab
Marinēts gurķis 1gab
Sarkanais sīpols, ja garšo 1gab
Siers šķēlītēs Dzintara 1 pac., 6 šķēlītes.
Salātu lapas 0.050kg
Burgeru maizītes 6gab.
Burgeru mērce 1pud.

Pagatavošana:
Burgeru maizītes liek cepties uz pannas ar gaišo pusi uz leju. Sagriež gurķi, tomātu ,sīpolu.
Samīca cūkgaļu ar garšvielām un smalki grieztu sīpolu, no masas veido plakanas kotletītes, ko izcep uz pannas.
Ņem gatavās maizītes, pildījumu kārto kā pašiem patīk.
Lai garšo!


Itālijas recepte - 24.05.2021.
Ātras picas ar pesto, parmezāna sieru un tomātiem 


Nepieciešams:
1 paciņa tortiljas 
1 burciņa zaļā pesto
0.080 kg ķirštomāti  
0.150 kg rīvēts parmezāna siers 

Pagatavošana:
Uz tortillas uzsmērē pesto, uzber rīvēto sieru un  sagrieztus tomātus. Picu  cep krāsnī  180 grādos 8-10minūtes.  Lai labi garšo!



Kazahstānas recepte - 22.05.2021.
Nacioanālais Baursaki maizi.

Nepieciešams:
Mīklai - 0.100 kg margarīns, 
0.159 Skābais krējums,
0.260 kviešu milti,
Sāls garšai.  
Ja vēlas saldos, pievieno cukuru.

Pagatvošana:
Visu samīca, ieliek ledusskapī uz 30 min.
Tad griež ripiņās un pilda ar sev vēlamu pildījumu – biezpienu vai gaļu, vai atstāj bez pildījuma.
Uzsilda eļļu, liek cepties, cep apmēram 5-15 min, atkarībā  no eļļas karstuma.
Lai garšo!


Kanādas recepte - 21.05.2021. 
Veselīgie hokeja batoniņi.

Nepieciešams:
Lazdu rieksti 0.080kg
Pekanrieksti 0.080kg
Lobītas kaņepju sēklas 0.050kg
Melnais smalkais muslis malts 0.050kg
Kokosriekstu eļla 0.080kg
Medus 1ēd.k.
Dzērvenes kaltētas 0.030kg
Baltā šokolāde 0.200kg

Pagatavošana:
Sasmalcina visus riekstus, tiem pievieno medu, musli, dzērvenes un kausētu kokosriekstu eļlu.
Visu sablenderē viendabīgā masā, veido bumbiņas vai batoniņus, tos ieliek uz 20 min ledusskapī.
Tad izkausē šokolādi, ar ko pārlej batoniņus.
Vēl 5 minūtes ledusskapī, un tie ir gatavi baudīšanai!